1
GK_SEARCH

Μιχάλης Τρεμόπουλος


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ

03 Φεβρουάριος

O Μ. Τρεμόπουλος στην Agrotica 2012

{youtube}W8CENEyy_zI{/youtube}

Δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου στην ανοιχτή εκδήλωση διαβούλευσης με κοινωνικούς, παραγωγικούς φορείς και οργανώσεις στην Έκθεση Agrotica, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της Θεσσαλονίκης.

Η Θεματική Ομάδα για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα των Οικολόγων Πράσινων διοργάνωσε την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων σε όλη τη χώρα με φορείς από το συνεταιριστικό χώρο, τη βιολογική γεωργία, τα δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών, τις κλαδικές παραγωγικές οργανώσεις, την επιστημονική κοινότητα, τις καταναλωτικές και οικολογικές οργανώσεις, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην διαβούλευση για τη διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος σε τοπικό και εθνικό επίπεδο καταθέτοντας τις απόψεις και ιδέες τους για όλα τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον χώρο.

03 Φεβρουάριος

Νέες προοπτικές απασχόλησης μέσω της κοινωνικής οικονομίας

Τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου στο Παρίσι αναφορικά με τη σημασία της για την έξοδο από τη κρίση

Στο Παρίσι βρέθηκε ο Μ. Τρεμόπουλος καλεσμένος του Cercle Europe et économie sociale για να μιλήσει σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει η κοινωνική οικονομία για να βγει η Ευρώπη από την κρίση.

Στην ομιλία του, παρουσίασε τη πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη και εμπέδωση της στήριξης που πρέπει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να παρέχουν στον κρίσιμο τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος και οι Πράσινοι έχουν πάρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τόνισε την ανάγκη να αναληφθούν και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να αξιοποιηθεί η δυναμική που ο τομέας της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας έχει, ειδικά σε περίοδο κρίσης. Απαντώντας αναλυτικά σε ερωτήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις ελπιδοφόρες εξελίξεις που αναλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια, εξασφάλισε τη δέσμευση από σημαντικούς παράγοντες της κοινωνικής οικονομίας στη Γαλλία να συμμετέχουν σε

Περισσότερα...
21 Ιανουάριος

Ο Μ. Τρεμόπουλος δίνει τη σκυτάλη στο Νίκο Χρυσόγελο

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ανακοίνωσε επίσημα την ολοκλήρωση της επιτυχούς θητείας του στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα συνεχίσει ο Νίκος Χρυσόγελος, στο πλαίσιο της εναλλαγής προσώπων σε θέσεις ευθύνης που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα από τους Οικολόγους Πράσινους.

{youtube}eW9zIXkkUFw{/youtube}

Σχετικά με τις εξελίξεις για την υπόθεση των κυκλωμάτων τοκογλυφίας και άλλων παράνομων ενεργειών στη Θεσσαλονίκη με εμπλοκή δημόσιων λειτουργών, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επιτέλους το κακοφορμισμένο σπυρί στο σώμα της Θεσσαλονίκης, η σκοτεινή της πλευρά έσπασε και φαίνεται πως επειδή ακριβώς δεν φαίνεται να κυβερνά κανείς, δεν υπήρξαν οι γνωστές πολιτικές εμπλοκές και τα εμπόδια από τους μηχανισμούς των κομμάτων εξουσίας ώστε να

 

Περισσότερα...
21 Ιανουάριος

Αποχαιρετισμός για τον Μιχάλη Τρεμόπουλο στην ολομέλεια της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

{youtube}1Nh_HfxFl2Q{/youtube}

20 Ιανουάριος

Έγινε της …πίτας και της εναλλαγής!

Τρεμόπουλος και Χρυσόγελος εναλλάσσονται στο ευρωκοινοβούλιο

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των μελών και των φίλων των Οικολόγων Πράσινων στο κάλεσμα της Πολιτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για την «κοπή» της πίτας.

Στην εκδήλωση πήρε μέρος και ο Νίκος Χρυσόγελος που αυτές τις μέρες ξεκινάει τη θητεία του ως ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στη θέση που έως τώρα κατείχε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σ’ ένα σύντομο χαιρετισμό ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναφέρθηκε απολογιστικά στη θητεία του ως ευρωβουλευτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Το ευρωκοινοβούλιο αποτελεί ένα υπερεθνικό μόρφωμα που στηρίζεται σε ένα υψηλό επίπεδο διαβούλευσης μεταξύ των ευρωβουλευτών και των πολιτικών ομάδων έτσι ώστε να μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα σε μια εποχή που οι θεσμοί βάλλονται από ένα κλίμα λαϊκισμού και ακροδεξιάς, συντηρητικής προσέγγισης που αναπτύσσεται πλέον σ’ όλη την Ευρώπη. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε ως Οικολόγοι Πράσινοι είναι να δώσουμε την πράσινη προοπτική, με περισσότερη Ευρώπη αλλά διαφορετική. Δεν μπορεί να

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 33